ZANIMLJIVA ODLUKA

Tottenhamovo ovogodišnje pojačanje Dejan Kuluševski (21) odlučio je nositi dres s brojem 44 jer mu je idol bivši ofanzivac Manchester Uniteda Adnan Januzaj, pišu britanski mediji.

Engleski klub je najavio Kuluševskog u jučerašnjem posljednjem danu prijelaznog roka, a Spursima se pridružio na 18-mjesečnu posudbu iz Juventusa s opcijom kupnje od italijanskog kluba.

Kuluševski je nosio broj 44 za Atalantu, Parmu i Juventus i to zato što je gledao Januzaja kako igra za United u prijateljskoj utakmici u Švedskoj kada je bio tinejdžer.

Postao je zaokupljen neustrašivosti belgijskog reprezentativca koji je ostavljen na klupi u posljednjoj utakmici Sir Alexa Fegusona kao trenera Uniteda 2013. godine kada je imao samo 18 godina.

Potom se probio u prvu ekipu Uniteda i potpisao unosan ugovor kako bi odbio interes PSG-a, ali nakon toga njegova karijera je počela stagnirati.

Nije se Januzaj sviđao Louisu van Gaalu ili Joseu Mourinhu, zbog čega je proveo vrijeme na posudbama u Dortmundu i Sunderlandu prije nego što je prešao u Real Sociedad 2017. godine.

Podsjetimo, Kuluševski je proglašen najboljim mladim igračem u Seriji A u 2019/20, ali je imao ograničenu minutažu ove sezone nakon što je startao samo tri puta u ligi.