OČAJNIČKI POKUŠAJ

Nogometaš Chelseaja Charly Musonda potpisao je za Plavce 2012. godine, kada je imao samo 15 godina i bio je velika nada, ali zbog povreda nikada nije ostvario svoj potencijal.

Sada ima 25 godina i priznao je da će napustiti londonski tim na kraju sezone, kada mu istekne ugovor, ali prije toga odlučio se na očajnički potez.

Veznjak je u razgovoru za "The Beautiful Game" podcast priznao da je čak predložio i da igra besplatno, ali da je trener Thomas Tuchel odbio njegov prijedlog.

"Razgovarao sam s trenerom... Rekao sam mu da sam spreman igrati besplatno i biti posljednji igrač na spisku. Želio sam tako da naporno treniram s ekipom i da se izborim za svoju poziciju kroz treninge. Tuchel je shvatio šta govorim, ali mi je rekao. 'Slušaj, nije na meni da odlučujem o tome. O ugovorima se pregovara na drugom mjestu'", rekao je Musonda.

Musonda je za Chelsea upisao samo sedam seniorskih nastupa, a postigao je gol u utakmici EFL kupa protiv Nottingham Foresta u septembru 2017. Nakon posudbi u Real Betis i Celtic također je pozajmljen Vitesseu 2018. godine, gdje je pretrpio tešku povredu križnih ligamenata, zbog koje je propustio 157 utakmica.

Trenutno Belgijanac ima ugovor s Chelseajem do 30. juna 2022. i trenira s drugim timom Chelseaja do 23 godine, gdje je nakon pauze konačno zaigrao 24. septembra u utakmici Premier lige 2 protiv Liverpoola. Nakon toga igrao je još samo 3. oktobra protiv Blackburna i od tada više nije nastupao.