Zvanično

Bivši kapiten Liverpoola i fudbalske reprezentacije Engleske Steven Gerrard je novi trener Aston Ville, potvrdio je premijerligaški klub iz Birminghama, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Aston Villa je klub s bogatom istorijom i tradicijom u engleskom fudbalu i neizmjerno sam ponosan što sam postao njihov trener”, rekao je Gerrard na predstavljanju.

Trenerska klupa Aston Ville ostala je upražnjena od nedjelje nakon što je Dean Smith poslije poraza od Southamptona dobio otkaz.

Engleski mediji su proteklih dana špekulisali o pregovorima Gerrarda i Aston Ville.

Gerrard (41) je nakon tri godine napustio klupu Glasgow Rangersa kojima je donio prvu titulu šampiona Škotske nakon deset godina.

Imao je blistavu igračku karijeru tokom koje je igrao za Liverpool i tek posljednjih godinu i po u LA Galaxyju. Za “redse” je odigrao 710 takmičarskih utakmica i postigao 186 golova. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 114 puta uz 21 pogodak. Trenerskim poslom se počeo baviti u omladinskoj školi Liverpoola, a prvi seniorski klub bio mu je Glasgow Rangers u koji je stigao u aprilu 2018. godine.

Villa se nalazi na 16. mjestu u Premier ligi sa samo dva boda više od pozicije koja vodi u niži rang takmičenja.