TOTALNO VAN FORME

Brazilski nogometaš Neymar ne poriče da voli noćni život i izlaske, ali kaže da mu javnost treba suditi samo prema onom što radi na terenu.

Neymar često svojim ponašanjem van terena izaziva pažnju svjetske javnosti, a najviše mu se zamjera što "nije dovoljno posvećen profesionalnom nogometu".

Ipak, on kaže da izlazi samo onda kada nema zakazan trening, a dodaje i to da u budućnosti neće prestati s izlascima.

"Izlazim kad imam slobodnog vremena, odnosno kada je to moguće. Za izlazak je bitno da sutra nemam trening. Neću prestati da izlazim, a šta je tu problem? Sudite mi na osnovu onoga što radim na terenu, kritikujte ako treba, ali ne ono što radim van terena...", rekao je Neymar gostujući na YouTube kanalu Fui Clear.

Dalje je rekao kako ima fizioterapeuta i kondicionog trenera koji 24 sata brinu o njemu, a postavio je i pitanje kako je moguće da 12 godina "igra na vrhu" ako ne brine o sebi.

"Znam se brinuti o sebi, imam fizioterapeuta i kondicionog trenera koji su suštinski 24 sata sa mnom. Zbog čega? Mislite da je to tek onako? Ljudi pričaju da ne vodim računa o sebi, kako radim ovo ili ono, a ja ih pitam kako onda trajem 12 godina na vrhu? Ne pazim na sebe, a toliko sam dugo tu? To mi niko ne može objasniti", smatra Brazilac.

Neymar je od početka ove sezone postigao samo jedan gol u osam utakmica i prema pisanju francuskih medija, ovo mu je najlošija sezona u karijeri. Ipak, jasno je da će imat još puno prostora da pokaže da je spreman igrati na najvećem nivou, što se od njega definitivno očekuje.