ZAVRŠENA SERIE A

U posljednjem kolu vidjeli smo dramatičnu borbu za ulazak u Ligu prvaka.

Inter kao prvak i Atalanta su već osigurali igranje u elitnom evropskom klupskom takmičenju naredne sezone, te su se tražila i dva preostala kluba. U borbi su bili Milan, Napoli i Juventus, a najdeblji kraj je izvukao napuljski klub.

Juventus je bio u najgorem položaju jer nije ovisio o sebi, te su uz pobjedu nad Bolognom morali čekati kiks milanske ili napuljske ekipe, te su to na kraju i dočekali.

Juve je slavio sa 4:1, Milan je odradio svoj dio posla i slavio na gostovanju u Bergamu kod Atlante (2:0), dok je Napoli podbacio kod kuće i u dramatičnom meču odigrao samo 1:1 sa Veronom, te će se morati zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi naredne sezone.

Uz Napoli u Evropskoj ligi će igrati i Lazio, dok se velika borba vodila za sedmo mjesto koje vodi u konferencijsku ligu.

Roma je imala dva boda prednosti u odnosu na Sassuolo, te je uspjela osvojiti potrebni bod na gostovanju u Speziji (2:2) i izboriti nastup u Konferencijskoj ligi. Edin Džeko je igrao posljednjih pola sata, te je u 85. minuti asistirao Henrikhu Mkhitaryanu za konačnih 2:2.

Rezultati posljednjeg kola: Bologna - Juventus 1:4, Napoli - Verona 1:1, Atalanta - Milan 0:2, Spezia - Roma 2:2, Sassuolo - Lazio 2:0, Torino - Benevento 1:1, Inter - Udinese 5:1.