NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Ako se Conmebol (Južnoamerička nogometna federacija) bude čvrsto držala pravila, u srijedu će na utakmici Copa Libertadores takmičenja River Plate protiv Independiente Santa Fea nastupiti bez pravog golmana.

Naime, slavni argentinski klub je poharao koronavirus zbog čega je van stroja čak 15 nogometaša, uključujući i sva četiri golmana prijavljena za nastup u Copa Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka.

Čuvari mreže Franco Armani, Enrique Bologna, Germán Lux i Franco Petroli su van stroja, a pravila ne dopuštaju registraciju dodatnih igrača osim u slučaju povreda.

Conmebol je prethodno, uzimajući u obzir situaciju s pandemijom i predviđajući da se nešto slično može destiti, omogućio svakoj ekipi da prijavi 50 igrača za Copa Libertadores.

River je, možda potcjenjujući situaciju, registrovao samo 32 igrača, uključujući četvoricu zaraženh golmana i sada se doveo u neugodnu situaciju. Ostali klubovi uglavnom su prijavili pet čuvara mreže, a Flamengo čak šest.

Ipak, River će danas tražiti od Conmebola odobrenje za registraciju Alana Leonarda Díaza. Riječ je o 21-godišnjem mladiću, koji brani za drugi tim, a koji je stajao na golu i sinoć u velikom derbiju protiv Boce koja je poslije penala u četvrtfinalu argentinskog prvenstva slavila 4:2 nakon što je u regularnom dijelu susreta bilo 1:1.