NESPORTSKO PONAŠANJE

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović i Belgijanac Romelu Lukaku novčano su kažnjeni zbog verbalnog sukoba tokom meča četvrtfinala Kupa Italije koji je odigran 26. januara ove godine.

Nogometni savez Italije je izrekao novčanu kaznu igračima zbog sukoba u prvom poluvremenu utakmice, a na kraju će Ibrahimović morati da plati kaznu od 4.000 eura, dok će Lukaku platiti nešto manje - 3.000 eura.

U obrazloženju ove odluke se navodi da su obojica pokazala nesportsko ponašanje i da su koristili provokativne fraze te da su poslali poruku koja nije u skladu sa kriterijumima lojalnosti, iskrenosti i sportskog duha koji se promovišu.

Podsjećamo, krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zvanično je pokrenula istragu protiv Ibrahimovića zbog kršenja etičkog kodeksa FIFA-e i UEFA-e kao suvlasnik brenda sportskih kladionica Bethard.com sa sjedištem na Malti.

Ovu informaciju su prije dvije sedmice prenijeli švedski mediji uz podatak da Ibrahimoviću prijeti trogodišnja suspenzija te uz to i novčana kazna od 100.000 eura, a da je pokrenut postupak potvrdila je i sama UEFA zvaničnim saopćenjem.