Šta kaže statistika

Argentinski nogometaš Lionel Messi u meču protiv PSG-a u okviru Lige prvaka promašio je drugi penal u ovoj sezoni od devet koliko ih je izveo, a ukupno mu je to 23. promašaj u karijeri s bijele tačke.

Messi je u 37. minuti utakmice protiv PSG-a postigao spektakularan pogodak za poravnanje Barcelone, a samo sedam minuta nakon toga imao je priliku da s bijele tačke donese preokret Barceloni i na poluvrijeme odvede svoj tim s prednošću od 2:1.

Ipak, Messi je loše šutirao, a golman PSG-a Kaylor Navas koljenom mu je zaustavio udarac koji je išao po sredini gola.

Za Messija je to bio drugi promašen penal ove sezone, a prvi je promašio protiv Valencije kada mu je protivnički golman odbranio udarac, no lopta mu se tada sretno odbila u noge pa je ipak postigao gol.

Nakon odbrane Navasa, lopta se odbila u prečku i to je bio ukupno 23. promašen penal Messija u karijeri, a prema pisanju španskih medija koji se bave statistikom, Argentinac je karijeri ukupno izveo 106 kaznenih udaraca.

Treba reći i to da je engleski sudija Anthony Taylor mogao poništiti ovaj penal i dati Messiju još jednu šansu jer je veznjak PSG-a Marco Verratti ranije ušao u zabranjeni prostor, nakon toga je i prvi dirao loptu, no VAR tehnologija je ovaj put zakazala.