SLAVILI U CAGLIARIJU

Nogometaši Milana pobijedili su na Sardegna Areni u okviru 18. kola Serije A ekipu Cagliarija rezultatom 2:0, a utakmicu je u potpunosti obilježio švedski napadač Zlatan Ibrahimović.

Iskusni nogometaš je prvi put zaigrao od prve minute u Seriji A nakon dva mjeseca pauze zbog povrede i trebalo mu je samo sedam minuta da izbori penal i potom ga realizuje za vodstvo Milana. Čudesnom Zlatanu je to bio prvi pogodak u 2021. godini, odnosno sada je postigao gol u svakoj od posljednje 23 godine profesionalne karijere.

Do odlaska na odmor Cagliari je djelovao opasnije te su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili gostujućem golmanu. Ipak, promjena nije bilo pa je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

A onda ponovo sve isto. Sedmi minut nastavka i Ibrahimović. Calabria je uposlio Zlatana koji se majstorski snašao i svojim drugim golom udvostručio prednost Rossonera.

Igralo se potom uglavnom na sredini terena. Milan je pametno usporio ritam utakmice pa su izostale prilike. Mogući problemi za goste nastali su u 74. minuti kada je Saelemaekers napravio glupost. U igru je ušao svega osam minuta ranije, ali je stigao skupiti dva žuta kartona i isključenjem ostaviti ekipu na cjedilu. Srećom po njega i Milan, Cagliari je jalovo napadao pa je Milan kući odnio sva tri boda te su tako produžili san o osvajanju titule prvaka Serije A budući da ih prije prvenstva nisu svrstavali u ozbiljne kandidate.

Bh. reprezentativac Rade Krunić nije bio u kombinaciji za večerašnji susret zbog toga što je i dalje u izolaciji nakon pozitivnog nalaza na koronavirusa.

Milan je ostao na prvom mjestu Serije A s tri boda više u odnosu na drugoplasiranog ljutog rivala Intera. Cagliari je na 17. poziciji s jednim bodom više od opasne zone za ispadanje.

Rezultat i strijelac:

Cagliari - Milan 0:2 (Ibrahimović 7', 52')