ANFIELD JE SPREMAN

Liverpool će u nedjelju uveče ugostiti Wolverhampton u 11. kolu Premiership, a biće to prvi meč na Anfieldu na kome će biti navijača od početka pandemije virusa korona.

U Liverpoolu će, posle završetka karantina koji je na snazi u cijeloj Velikoj Britaniji, biti dozvoljeno da na događajima na otvorenom prisustvuje do 2.000 ljudi. Tako će prvi meč koji će se igrati pred publikom na Anfield biti duel 11. kola  sa Wolvesima.

Klub je odlučio da karte za utakmicu 6. decembra dodijeli žrijebom, a oni koji su imali sreće će moći da ih kupe do četvrtka. Liverpool će 1.500 navijača smestiti na glavnu tribinu kao i na popularni Kop. Na glavnoj tribini će biti i navijači koji su u kolicima uz svoje lične asistente.

Svi koji budu na stadionu će morati da drže distancu.

Liverpool je objavio i da sa Kopa sklanja sve banere koji su krasili tu tribinu dok navijači nisu mogli sa nje da gledaju voljeni klub.

Posljednji put navijači su bili na Anfieldu u martu kada je Atletico dobio Redse 3:2 u Ligi prvaka. Taj meč je po mnogima bio „biološka bomba“ koji je kasnije učinio da baš Liverpool bude jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Britaniji.