''Najteža pozicija i volim je igrati''

Stoper Arsenala Sokratis Papastathopoulos smatra da je ''vrlo teško'' biti branič u modernom nogometu.

Arsenalov stoper ima Sokratis Papastathopoulos ima turbulentnu sezonu, ali nedavno je pomogao svojoj momčadi da zadrži ''clean-sheet'' protiv Manchester Uniteda i Leedsa.
I usprkos težini pozicije koju igra, grčki internacionalac i dalje uživa u ulozi stopera.
''Nogomet se u posljednjih 10 ili 12 godina dosta promijenio. Kada sam počeo igrati, bio sam u Italiji. Prvo sam bio u Grčkoj, ali nakon toga sam napravio iskorak u Italiji'', rekao je Papastathopoulos za službenu stranicu Arsenala.
''Tada nije bilo toliko potrebno pokretati igru iz zadnje linije i nije bilo toliko šansi i golova. Sada gotovo svaka momčad mora krenuti od zadnje linije i razmjenjivati puno dodavanja da bi stigla do protivničkog 16-erca. Što više toga radite, imat ćete i više rizika. Zbog toga je nogomet ljepši, ali momčadi primaju više golova jer igrači nisu roboti. Svi rade pogreške'', objasnio je grčki stoper i nastavio:
''Zato je danas teško biti branič. Mislim da je to jedna od najtežih pozicija. Možda ne trebate trčati kao vezni igrač, ali svaka greška koju napravite se skupo plaća. Ali ja i dalje volim biti stoper. Za mene je to dio u kojem najviše uživam. Kada se može braniti kao momčad, kontrolirati igru i boriti se za svaku loptu.''
Sokratis je u mladosti mogao učiti od Paola Maldinija i Fabija Cannavara, ali sada vjeruje da su najbolji braniči u Premierligi.
''Ono što je Virgil van Dijk napravio prošle godine je vrlo teško za svakog obrambenog igrača. Prošla godina je za njega bila savršena. S obzirom na to kako se nogomet razvija, pogotovo kad svi razmišljaju o napadačima i kako postići više golova, mislim da bi se braniči trebali više cijeniti. Da biste bili jedan od najboljih braniča, morate imati sve kako bi bili kompletni'', zaključio je stoepr Arsenala.