Ne slaže se s objašnjenjem lige

Mark Clattenburg je objasnio zašto su suci donijeli dobru odluku u kontroverznoj situaciji s utakmice Liverpool – Manchester City.

Puno je prašine u Engleskoj podigla pobjeda Liverpoola protiv Manchester Cityja kojom su se Redsi odvojili na osam bodova prednosti pred Leicesterom i Chelseajem te čak devet pred Cityjem.
Liverpool je ipak, složit će se većina, zasluženo slavio u trenutno najvećoj utakmici engleskog nogometa, ali ne možemo ne spomenuti ključni trenutak utakmice. Gosti su tražili kazneni udarac u 6. minuti nakon što je lopta udarila u ruku Trenta Alexandera-Arnolda.
Sudac Michael Oliver pokazao je da se igra dalje, a u nastavku akcije Fabinho je sjajno pogodio za vodstvo domaćina. Gosti su bili bijesni jer je lopta očigledno udarila u ruku igrača Liverpoola. Suci iz VAR sobe nakon pregledavanja javili su Oliveru da je sve čisto.
Clattenburg podržao VAR i Olivera, ali ne i objašnjenje
Ono što je prethodilo tom igranju rukom daje za pravo navijačima Liverpoola. Prije nego što se lopta u ruku odbila Arnoldu, rukom je isto tako očigledno igrao i Bernardo Silva. Legendarni engleski sudac Mark Clattenburg, koji danas radi u Kini, za Daily Mail dao je svoje viđenje cijele situacije.
''VAR i Michael Oliver donijeli su ispravnu odluku kada su priznali pogodak Fabinha, iako se  ne slažem sa službenim objašnjenjem Premierlige. Trent Alexander-Arnold igrao je rukom, ali se u njegovu ruku odbila od ruke Bernarda Silve pa za mene nije bilo razloga da se igra prekida i vraća nakon gola'', napisao je Clattenburg i dodao:
''Da lopta prije toga nije udarila Silvu u ruku, onda bi to bio penal jer Arnoldova ruka nije u prirodnom položaju.''
Službeno objašnjenje Premierlige išlo je u smjeru da Alexander-Arnold nije imao nikakvu namjernu igrati rukom.
''Ne razumijem takvo objašnjenje'', napisao je poznati sudac.
Što se tiče drugih spornih situacija na utakmici, VAR je pokazao kako Salah kod gola nije bio u zaleđu, dok je kod drugog spornog igranja rukom Alexander-Arnolda procijenjeno kako se radilo o ruci uz tijelo, odnosno prirodnom položaju ruke. Najzanimljivije je što ta situacija uopće nije bila sporna i o njoj se na Otoku gotovo i ne govori.
Teško je više pratiti čak i ona najosnovnija pravila u nogometu. Guardioli će, razumljivo, sve to biti teško prihvatiti, kao i svima koji bi se našli u njegovoj poziciji.