Novi trener Feronikla

Nekadašnji prvotimac podgoričke Budućnosti, Partizana, ali i trener brojnih klubova ističe da ga je poziv da bude novi trener Feronikla pomalo iznenadio, ali da ga je sa zadovoljstvom prihvatio, jer se, ističe, radi o dobro organizovanom klubu, sa dobrim igračkim potencijalom. Ipak, napominje da nije očekivao da će pojedini mediji na taj način ispratiti njegov dolazak.

"Ja ovo gledam isključivo kao novi sportski motiv, jer smatram da mi sportisti treba da budemo ti koji će graditi mostove prijateljstva. Moram priznati da sam iskreno iznenađen kako su pojedini mediji na ružan način predstavili moj dolazak na Kosovo. Nikakav problem nemam te vrste, ali imam porodicu i to sve utiče na njih. Istina je da sam bivši igrač Partizana, istina je da Partizan volim i da mi je on kao druga kuća gde imam dosta prijatelja koji svakako razumeju sve to, bar oni pravi. Na drugoj strani ja sam profesionalac i sve ovo gledam sa tog aspekta”, napominje Dejan Vukićević.
Što se tiče kvaliteta ekipe Vukićević kaže da nije imao puno podataka o igračkom kadru, ali da je odgledao trening i da je zadovoljan viđenim. Ipak smatra da se mora jos dosta raditi kako bi ekipa napredovala.
"Malo je bilo vremena za neku dublju analizu i upoznavanje sa ekipom. Video sam dosta toga dobrog, ali i nekih stvari  na kojima moramo  posebno raditi . Problem je što ekipa nije imala vremena za odmor, jer se odmah po završetku prvenstva krenulo u evropske kvalifikacije”, kaže novi trener Feronikla Dejan Vukićević.
Inače fudbalski klub Feronikl će u subotu u prijateljskoj utakmici na gradskom stadionu u Prištini dočekati ekipu italijanskog Milana, a utakmica se igra od 20 sati i 45 minuta.