Aleksej Nešović, koji je profesionalnu karijeru počeo na Malom Kalemegdanu, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Sigalom iz Prištine.

Nešović, koji je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, profesionalnu karijeru je započeo u Cvenoj zvezdi 2002. godine. Na Malom Kalemegdanu je bio pune tri godine, do 2005.

Kasnije je igrao i za Hemofarm, Zagreb, Budućnost iz Podgorice, Radnički Kragujevac, Union Olimpju, ali je nastupao i za klubove iz inostranstva – Fuenlabradu, Olimpijas Patras, AEK Larnaku…

Nešović je rođen 1985. godine, igra na poziciji plejmejkera i visok je 1.89 metara.

Inače, Sigal je ove sezone bio šampion Balkanske lige, što su njihovi navijači vatreno proslavili u Prištini.

Pitanje je kako će Nešović biti prihvaćen u Prištini, pošto su navijači Sigala, poznati kao "Plisat" reagovali na izjavu da je potpisan ugovor.



Kako prenosi portal "Indeksonline" oni su rekli da nijedan Srbin neće nikada igrati za Prištinu.

"Nijedna noga nekog Srbina neće kročiti na parket kluba iz Prištine. Ovaj igrač za koga se kaže da je potpisao jednogodišnji ugovor, ako je Srbin neće igrati za Prištinu, ali neće imati ni šanse da igra za Prištinu", rekao je Albetr Kastrati za portal "Gazetaolle".

Ostaje da se vidi da li će vođstvo Siga Priština čuti zahtjev navijača.

U priloženim snimcima pogledajte kakvu atmosferu prave navijači Sigala, i jedan od poteza Nešovića koji se mogu naći na You Tube-u.