ROBERT BOBROCKZKY

Robert Bobrockzky (23) je prije osam godina bio hit u košarkaškom svijetu. Rumun je visok 231 centimetar i smatralo ga se predodređenim za NBA ligu.

Zakucavao je bez skoka i bio vrlo dominantan u mlađim kategorijama, a košarkaški skauti iz cijelog svijeta pratili su njegov razvoj. Ipak, njegova karijera nije krenula očekivanim tokom.

Rumun je igrao u talijanskoj Stella Azzuri, a s 15 godina je otišao u SAD, gdje je igrao za srednju školu Geneva. Zatim je nastupao za Saint John u saveznoj državi Ohio, da bi završio na koledžu Rochester.

Ondje nije uspio upasti u sastav i tako je njegova košarkaška karijera u ranoj fazi krenula nizbrdo.

Zdravstveni problemi

Roberta su uništili i zdravstveni problemi uzrokovani naglim rastom. Kosti mu se nisu dovoljno razvile, a na svoju visinu od 231 centimetar imao je manje od 100 kilograma. Liječnici su pratili njegov razvoj, a skolioza mu je kroz godine bila sve uočljivija.

Zbog visine mu je oštećena kičma, stradao je i donji dio leđa, a počeli su se javljati i problemi s koljenima.

Nije uspio postati košarkaš, no i dalje je u SAD-u gdje vodi podcast na platformi Spotify. Govori engleski, mađarski, italijanski i rumuski. Njegov otac Zigmond je bivši košarkaš visok 217 centimetara, a majka je bivša rukometašica i odbojkašica, visoka 188 centimetara. Robert ju je prerastao kada je imao devet godina.