STRAVIČNI DETALJI

Košarkaš Chance Comanche (27), koji je ove sezone nastupao za Portland Trail Blazerse, saslušan je pred sudijom američkog suda, gdje je priznao da je ubio djevojku Maraynu Rodgers (23).

Tijelo Rodgers je pronađeno u pustinji u Nevadi, a posljednji put je viđena u Las Vegasu sa Comancheom i njegovom djevojkom Sakari Harnden, koja je također osumnjičena.

Nekadašnji NBA košarkaš je FBI-u rekao da je svoju djevojku Sakari upoznao prije godinu i po, a ona je imala historiju problema s nesretnom Rodgers.

Njeno ubistvo su planirali od novembra, a Comanche je priznao da je žrtvu u automobilu HDMI kablom davio 10 sekundi sve dok nije prestala da diše, dok mu je njegova devojka "pomagala" rukama.

Nakon toga su je vozili u automobilu i tražili mjesto na kojem će ostaviti leš, a na kraju su ga se riješili u pustinji te obrisali DNK tragove.
  Otkriveno je i da su Chance i Sakari početkom decembra pokušali nagovoriti treću osobu da izvrši ubistvo, a u SMS porukama se pominje ime Tre. Njemu su nudili 3.000 dolara za ovo nedjelo, no Tre nije bio zainteresovan.

Košarkaš je, nakon što je plan propao, pisao da žrtvi može slomiti vrat, a Harnden je isplanirala na kojoj će lokaciji zločin biti izvršen.

Jasno je da sada oboje čeka dugogodišnja robija i da je Comancheova karijera završena.