TEŠKE RIJEČI

Nekadašnji prvi izbor na NBA draftu Kenyon Martin nedavno je izrazio svoje kritike prema Luki Dončiću pred početak nove sezone najjače košarkaške lige svijeta.

Martin je mišljenja da reprezentativac Slovenije nije najbolji igrač u ekipi Dallas Mavericsa, posebno kritikujući njegovu igru u fazi odbrane.

"On je četvrti najbolji igrač u ligi, u MVP diskusiji je, ali po mom mišljenju nije najbolji igrač u svom timu. Ako bi igrali jedan na jedan i Curry dobije prvi loptu, Luka je možda ne bi ni dotakao, on ne može da čuva ni stalak za kameru", rekao je.

Tim je poređenjem pokušao da dočara svoju konstataciju kako Slovenac ne igra odbranu na zavidnom nivou.

"Da li je Luka dobar za tim? Jeste. Ali, ako brojevi koje imaš na kraju ne donesu nešto, onda su to samo brojevi. Pravi košarkaški ljudi, koji gledamo ko si i šta radiš, gledamo Curryja i kažemo 'taj je'", dodaje Martin.

Kenyon Martin je izabran za prvog pika NBA drafta 2000. godine od strane tadašnjih New Jersey Netsa za koje je igrao četiri sezone.

Osim za tim iz New Yorka nastupao je i za Denver Nuggetse, Los Angeles Clipperse, New York Knickse i Milwaukee Buckse, dok je van NBA igrao i u Kini za ekipu Xinjiang Flying Tigersa.

Dallas Mavericksi novu sezonu započinju utakmicom protiv San Antonio Spursa 26. oktobra u 03:30 sati po našem vremenu.