NEVJEROVATAN TIM

Jedan od najuglednijih košarkaških novinara na svijetu Shams Charania potvrdio je da LeBron James želi nastupiti za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Amerikanci su doživjeli potpuni debakl na Mundobasketu koji je jučer završen, pošto nisu osvojili niti bronzu. Prvo su u polufinalu izgubili od Njemačke, da bi im i bronzanu medalju nakon produžetka uzela Kanada.

Nije SAD na Svjetsko prvenstvo stigao u najjačem sastavu, a to po svemu sudeći neće biti slučaj na Olimpijskim igrama u Parizu. Naprotiv, svojim rivalima spremili su pravi "pakao".

Charania je potvrdio da LeBron James planira tokom ljeta posvetiti se reprezentaciji SAD-a i nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu zajedno sa Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Anthonyjem Davisom, Jaysonom Tatumom i Draymondom Greenom.

To je već sama po sebi spektakularna ekipa, a osim njih, za nastup na Olimpijskim igrama zainteresovani su još Phoenixov Devin Booker, Portlandov Damian Lillard, Sacramentov De'Aaron Fox i Dallasov Kyrie Irving, prenose njegovi izvori iz NBA lige.

Već sada to je jasan signal svim ostalim selekcijama da Amerikanci dolaze po zlato i ako dođu u takvom sastavu ili približnom, jasno je i da će ga uzeti bez ikakvih problema.