IZBOR STEVEA KERRA

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Steve Kerr je objavio konačan spisak igrača za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Kao što je i uobičajeno, najveće zvijezde ne igraju na svjetskim prvenstvima, te nije ni čudo što Amerikanci na titulu čekaju dugih devet godina.

Kerr se odlučio za mlade snage i igrače koji su imali fenomenalnu sezonu u NBA ligi, a to su: Paolo Banchero (Orlando Magic), Mikal Bridges (Brooklyn Nets), Jalen Brunson (New York Knicks), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Josh Hart (Knicks), Brandon Ingram (New Orleans Pelicans), Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies), Cameron Johnson (Brooklyn Nets), Walker Kessler (Utah Jazz), Bobby Portis (Milwaukee Bucks) i Austin Reaves (Los Angeles Lakers).

Devetorica nabrojanih igrača su već ranije bili u reprezentaciji, a ovo će prvenstvo biti debi za Harta, Johnsona i Reavesa.

Svjetsko prvenstvo se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. augusta do 10. septembra, a SAD je u grupi C s Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.