U PAKLENOJ ATMOSFERI

Košarkaši Real Madrida pobijedili su u Beogradu Partizan 82:80 u trećem četvrtfinalnom susretu Eurolige čime su smanjili zaostatak u seriji na 2:1, a Kraljevi su napravili preokret kakav prije nije viđen u Beogradu.

U jednom momentu prednost beogradskog tima u prvom poluvremenu iznosila je i 15 poena razlike, ali to im nije pomoglo i Real je do kraja uspio preokrenuti i produžiti seriju.

Španci su tako postali prvi tim u historiji Eurolige, koji je u Beogradu protiv Partizana sustigao zaostatak od 15 poena i pobijedio.

Istovremeno, hrvatski košarkaš Mario Hezonja još jednom je pohvalio navijače Partizana, uprkos vatrenom dočeku i zvidžucima.

"Cijeli svijet zna kakva će biti atmosfera ovdje. Jedni od najboljih navijača na svijetu, klub također. U situaciji smo kakvoj jesmo, znali smo svi kako ćemo biti dočekani, ali kapa dole svima, bez ikakvih problema. Navijaju ljudi za svoj klub. Ja da sam ovdje isto bih se drao protiv Real Madrida, bravo za njihovu ekipu, također su odgrali odlično", istakao je Hezonja za Sport klub.

Naredni meč, četvrti u ovoj seriji, igra za dva dana, tačnije u četvrtak od 20:30 sati.