NBA

Tim Giannis Antetokounmpo pobijedio je u Salt Lake Cityju ekipu LeBrona sa 184:175 u All-star utakmici NBA lige.Glavna zvijezda ovog All-Star meča bio je Jayson Tatum koji je proglašen za najkorisnijeg igrača utakmice. On je, u meču bez mnogo odbrana i sa dosta atraktivnih poteza, vodio Tim Giannis do pobjede sa 55 poena i tako postavio novi rekord po broju postignutih poena na All-Star utakmici.

“Ovo mi mnogo znači. Mislimo na sve legende i velike igrače koji su se bavili ovim sportom. Rekordi su tu da bi se obarali, čuvaću ih što je duže moguće, ali sam siguran da će neko doći za nekoliko godina i pokušati da ih obori”, rekao je Tatum.

Donovan Mitchell je dodao 40 poena za Tim Giannisa, koji je dobio i 26 poena od Damian Lillarda, uključujući i pobjedničku trojku na kraju utakmica.

Antetokounmpo je započeo meč, postigao je prve poene i nakon 20 sekundi izašao iz igre kako ne bi pogoršao povredu desnog zgloba zadobijenu u četvrtak. “Nisam mogao da učestvujem u cijeloj utakmici, ali sam želio da odigram makar deset sekundi, da budem dio meča”, rekao je Antetokounmpo.

LeBronou, koji je meč završio sa 13 poena, ovo je ovo bio prvi poraz na mjestu kapitena u šest All-star utakmica.

U njegovom timu najbolji je bio Jaylen Brown sa 35 poena i 14 skokova, Kyrie Irving je dodao 32 poena i 15 asistencija, a 32 poena je postigao i Joel Embiid.

Srbijanski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić bio je starter u LeBronovom timu, ali je kao i u prethodnim nastupima na All-Star utakmici imao skroman učinak. On je odigrao 20 minuta i upisao četiri skoka, šest asistencija i pet skokova.

Nije se pretjerano istakao ni Luka Dončić. I on je bio u startnoj postavi i meč je završio sa četiri poena, pet asistencija i dva skoka.

Kapiteni timova su prije utakmice prvi put u historiji All-Star utakmice javno birali igrače. U Timu Lebron su, pored Jamesa, starteri bili Jokić, Dončić, Embiid i Irving, dok je Janis odabrao Michela, Tatuma, Lauri Markkanena i Ja Moranta.

Kao i prethodnih godina, timovi su igrali u dobrotvorne svrhe, pa je tim Giannisa na kraju sakupio 700.000, a Tim LeBron 200.000 dolara.