Goran Dragić (36), sjajni slovenski košarkaš i sadašnji član Chicago Bullsa na Instagram profilu je objavio fotografiju u majici s natpisom Jugoslavija i priložio je status: ”Bićemo prvaci sveta. Jugoslavija.” Dragić je u statusu dodao i ime Ive Daneua, legendarnog slovenskog košarkaša iz 60-ih godina prošlog stoljeća.

Također, stavio je i emotikon filmske kamere, što očito znači da se ovom objavom osvrnuo na popularan i vrlo dobar film ”Bićemo prvaci sveta”, koji priča priču o pionirskim danima jugoslavenske košarke nakon Drugog svjetskog rata sa završnicom u Ljubljani 1970, gdje je Jugoslavija osvojila svoj prvi naslov prvaka svijeta.

Ivo Daneu je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije koju je tada vodio Ranko Žeravica, a taj je uspjeh bio okidač da košarka postane više od sporta u bivšoj državi.

Dragićev status izazvao je oduševljenje njegovih pratitelja, a među onima koji su se javili bio je i Boban Marjanović, koji je u spomenutom filmu glumio legendarnog latvijskog centra Janisa Kruminša (visok 218 centimetara), tada člana nepobjedive sovjetske ekipe.