Portparol PDK-a

Portparol Demokratske partije Kosova (PDK) Faton Abdullahu ocjenio je da javnost nikada neće moći pravilno da razume premijera Albina Kurtija i pokret Samoopredjeljenje, ukazujući da njihova politika počiva na potpuno oprečnim razmišljanjima, nostalgi za Jugoslavijom, islamizmu i enverizmu.

Abdullahu je na Facebooku naveo da je ta kombinacija razmišljanja dekadentna i nefunkcionalna.

"Ako nekome nije jasno kako i zašto su Samoopredjeljenje i Kurti u vladi, oni su: nostalgičari Jugoslavije, dakle oni koji su bili protiv rata i raspada Jugoslavije. Islamisti, oni koji iskrivljuju islam za politiku sa nealbanskim agendama. Enveristi, odnosno oni koji su i kada je Albanija otvorena, odbijali da prihvate da je ovakav komunizam dekadentan", istakao je Abdullahu.

Smatra da takve ideje mogu opstati samo uz populizam te se zapitao do kada će to trajati.

"Nikada nećemo pravilno razumeti VV, Kurtija i aktuelnu Vladu. Nikada nećemo razumeti kako su ova tri politička i kulturna razmišljanja, veoma antagonistična jedni prema drugima, završila u političkom sukobu.  Nikada nećemo razumeti zašto su procesi započeti poslije posljednjeg rata toliko zaustavljeni i deformisani. Nikada nećemo shvatiti da je takva kombinacija dekadentna i nefunkcionalna. Nikada nećemo shvatiti da sve ovo može opstati osim uz populizam. Do kada", naveo je Abdullahu.

Izvor: Kosovo Online