UOČI NOVE SEZONE

Kralj više nije na tronu, nema ga na podiju niti u top 5 najboljih igrača NBA lige. LeBron James je doživio pad na ESPN-ovoj rang listi.

Iako će neki osporiti ovaj podatak, činjenica je da godine polako stižu LeBrona Jamesa, koji je pao u rankingu dok mlađi igrači napreduju.

Prije početka nove sezone u NBA ligi, ESPN je objavio svoju rang listu najboljih 100 igrača lige, a James se našao na šestom mjestu. Na prošlogodšnjoj listi je zvijezda Los Angeles Lakersa bila na trećoj poziciji.

ESPN je postepeno otkrivao listu od 100 do broja 1, a u četvrtak su otkriveni igrači rangirani od desete do šeste pozicije.

James je i dalje u top 10, ali više nije u top 5, a iza njega su Jayson Tatum, Kevin Durant, Ja Morant i Devin Booker.

U top 5 se vjerovatno nalaze Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić, Joel Emmbiid i Stephen Curry, s tim da ovo nije zvaničan poredak.

LeBronovo ispadanje iz top 5 se može objasniti razočaravajućom sezonom Lakersa koji su završili 11 u Zapadnoj konferenciji, a James je propustio 26 utakmica zbog povrede.

Uskoro počinje predsezona, a James ulazi u svoju 20. godinu u NBA ligi. Postavlja se pitanje da li on i Lakersi mogu popraviti svoju formu, da li se James ponovo može vratiti u top 5 ili je ovo početak njegovog pada.