U prvim utakmicama engleskog Premiershipa u 2012. godini Sunderland je golom iz ofsajda u zadnjim sekundama pobijedio Manchester City, dok je Everton sa 1:0 slavio na gostovanju kod WBA.

Sunderland se pobrinuo za novi šok u 19. kolu Premiershipa. "Crne mačke" su danas na stadionu Svjetlosti savladale vodeći Manchester City sa 1:0. Domaći su do trijumfa došli u posljednjoj sekundi, kada je pogodio Dong Won Ji, koji je donio veliko slavlje domaćinu. Uprkos totalnoj dominaciji Građani nisu uspjeli da probiju bunker domaćih na stadionu Svjetlosti, čak više na kraju su pognute glave napustili stadion

Edin Džeko je odigrao cijeli susret i bio najopasniji igrač gostiju. Ipak, nije uspio da zatrese mrežu "crnih mački", iako se našao u nekoliko prilika. U prvoj dijelu ima je dvije šanse, prvi put ga je zaustavio golman Mignolet, a drugi put je pogodio prečku. U nastavku je pokušao još nekoliko puta sa distance i udarcima glavom, ali je bio neprecizan. Sjajnu šansu propustio je i Aguero na sjajno dodavanje Džeke, a Richards je u finišu pogodio prečku. Vrijedi izdvojiti i dvije velike šanse Sunderlanda, ali Bendtner i Sesegnon nisu uspjeli da savladaju Harta, koji je ipak kapitulirao u 93. minuti, prenosi Scsport.

City je ostao na vrhu (45) zajedno sa Unitedom. Sunderland je skočio na 13. mjestu sa 22 boda.