U odličnom videu donosimo vam pregled najvažnijih događaja u svjetskom fudbalu u 2011. godini.

Ako ste možda zaboravili koji su sve događaji obilježili svjetski fudbal u godini koja je na izmaku, onda izdvojite pet minuta vremena i u kratkom videu prisjetite se svega što je oduševljavalo fudbalske zaljubljenike.

Godina je krenula povratkom Kennya Dalglisha na mjesto menadžera Liverpoola, dolazak Fernanda Torresa u Chelsea za nevjerovatnih 50 miliona funti, slavlje Reala u Kupu kralja, prvi trofej Manchester Citya u eri Roberta Mancinija osvajanjem FA Cupa, Manchester United je pak osvojio rekordnu 19. titulu prvaka Engleske, ali i ubilježio najteži poraz od kada je na klupi Sir Alex Ferguson.

Takođe, Barcelona je osvojila treći naslov u Ligi prvaka u posljednjih pet godina. 2011. godinu obilježio je i konačni povratak Cesca Fabregasa u dres Barcelone, slavlje Urugvaja na Copa Americi, Mourinhov prst u oko Barceloninom pomoćniku, Tevezova bahatost i odbijanje ulaska u igru u dvoboju Lige prvaka između Manchester Citya i Bayerna, tragična smrt selektora fudbalske reprezentacije Walesa Garya Speeda koji je počinio samoubistvo, ispadanja oba Manchestera već u prvoj fazi ovosezonske Lige prvaka, slavlje Barcelone na Svjetskom klupskom prvenstvu.