Ovog sportskog vikenda nastavlja se fudbalsko prvenstvo Raiffeisen super-lige Kosova gdje nas očekuju dva velika derbija i vjerujemo veliki broj ljubitelja fudbala i odličan fudbal, jer nije u pitanju samo sportski rivalitet već i tradicionalno komšijsko rivalstvo.

U Prizrenu se sutra od 17  časova na stadionu “Perparim Thaçi“ sastaju vječiti komšijski rivali Lirija i Vëllaznimi. Ekipa iz Đakovice je u prvom kolu na svom stadionu, u derbiju prvog kola, odigrala nerješeno sa ekipom Prishtine 2:2 dok je ekipa Lirije u novoj takmičarskoj sezoni startovala porazom od novog super-ligaša iz Gnjilana, Drita - Lirija 2:0.

Pred, vjerujemo, velikim brojem gledalaca očekuje se tvrda i zanimljiva utakmica gdje će talenat pojedinih igrača doći do izražaja. Zanimljivo je i to da će u ekipi Vëllaznimija na teren istrčati barem trojica bivših igrača Lirije od kojih su njih čak šest prešli u redove Vëllaznimija u ovogodišnjem prelaznom roku. Treba napomenuti da ove sezone Vëllaznimi želi biti među prve tri ekipe, a domaćoj ekipi Lirije je prioritet opstanak u ligi jer je ekipa podmlađena. Jedino što može zasmetati igračima obeju ekipa da pokažu sav svoj raskošni talenat su velike vrućine koje su ovih dana pogodile čitavu Evropu pa tako i Kosovo. Utakmicu će se suditi Bejto Fejzullahu iz Lipljana sa pomoćnicima Berishom i Rracijem.

U drugom derbiju ekipa Prishtine dočekuje prošlogodišnjeg šampiona Hysija koji joj je preoteo već viđenu titulu pa se očekuje, osim velikog broja gledalaca tako, vjerujemo, i odlična igra i prije svega golovi jer je  u prošlogodišnjem prvenstvu na utakmicama ovih velikih rivala bilo puno golova. Glavni sudija na toj utakmici biće Fatmir Tahiri sa pomoćnicima Selimajem i Ibrahimijem.

Očekuje nas “vrući“ fudbalski vikend.

Pregled parova drugog kola Raiffeisen super-lige Kosova (subota-nedjelja):
Prishtina - Hysi;
Trepqa 89 - Besa;
Lirija - Vëllaznimi;
Drenica - Drita;
Gnjilani - Trepqa;
KEK - Lepenac.

Pripremio: Vinetu Ganić