U utorak je na stadionu Gerland u okviru 4. pretkola Lige prvaka Lyon dočekao ekipu Rubina. Francuska ekipa je slavila rezultatom 3:1.

Na samom početku susreta je ruski Rubin pokazao da se nije želio samo braniti. Gosti su tako došli u vodstvo već u 3. minuti. Strijelac je bio Vladimir Dydyun, a asistent Bibras Natcho.

Iako je već poznato koliko je iskusna i opasna ekipa Rubina, igrači Lyona, kao i njihove pristalice, nisu mogli očekivati vodstvo gostiju, pogotovo ne na samom početku susreta.

Igrači Lyona su nakon primljenog pogotka zadržali smirenost i fokusirali se na gol svojih protivnika. Dobre prilike su propustili Michel Bastos i Kim Kallstrom.

Ipak, odlučnost igrača Lyona da što prije poravnaju rezultat se isplatila u 10. minuti. Pogodak je postigao Bafetimbi Gomis, a asistenciju je upisao Bastos.

Poslije izjednačenja, igrači Lyona su krenuli još agresivnije ka golu gostiju. Nakon što je nekoliko puta zaprijetio gostujućem golmanu, Lopez je u 40. minuti asistirao Gomisu za njegov drugi pogodak na ovoj utakmici i potpuni preokret. Domaći su na poluvremenu vodili sa 2:1.

U nastavku utakmice su gosti iz Rusije pokušali iznenaditi domaćine i ponovo izjednačiti rezultat, ali je odbrana francuske ekipe odlično zatvarala prilaze ka svom golu. Lyon je u 71. minuti došao i do trećeg gola, a strijelac je na asistenciju Kallstroma bio Jimmy Briand.

Nakon trećeg gola Lyona, obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo. Lyon je protiv Rubina slavio rezultatom 3:1 i ostvario dobar rezultat pred revanš.

Rezultati prvih utakmica 4. pretkola Lige prvaka (utorak):

Arsenal - Udinese 1:0, (Walcott 4.)
BATE Borisov - Sturm Graz 1:1, (Webber 12., Šimić 59.)
Copenhagen - Viktoria Plzen 1:3, (Kolar 52., Ottesen a.g., 52, Ottesen 59., Fillo 79.)
Twente - Benfica 2:2, (Jong 6., Cardozo 21., Nolito 35., Ruiz 80.)
Lyon - Rubin Kazan 3:1, (Dyadyun 3., Gomis 10.,40., Briand 71.)