Dani nas dijele od najvećeg transfera u historiji Manchester Uniteda, dolazak Holanđanina Wesleya Sneijdera iz Intera. Italijani su, tvrdi Daily Mirror, prihvatili ponudu Crvenih vragova koja iznosi više od dosadašnjih rekordnih 32 miliona funti za Berbatova te im dali dopuštenje da pregovaraju s igračem.

Sir Alex dovodi najskuplje pojačanje u historiji kluba..Do konačnog dogovora trebalo bi doći krajem sedmice, kad Sneijder i njegov agent putuju u Manchester. Transfer bi, tvrdi Mirror, mogao propasti zbog Sneijderova insistiranja na tome da mu se ne smanji plata koju ima u Interu, pa bi mu United morao dati ugovor u rangu nekih 190.000 funta sedmično.

To se, pak, ne uklapa u Unitedovu politiku plata, no stari lisac Sir Alex Ferguson smislio je način kako zadovoljiti holandskog fudbalera.



Ponudit će mu manju osnovnu platu, ali zato će dobiti dosta novca na samom potpisu (što će dobivati u ratama uz sedmičnu platu), zatim raskošne bonuse za golove, asistencije, osvojene trofeje. Također, u Man. Unitedu igrači dobivaju i određenu svotu od autorskih prava na svoje ime i pojavu, što bi Sneijderu donijelo još novca.

Jedno su vrijeme crno-plavi mislili u transfer uključiti i Dmitra Berbatova koji bi išao u drugom smjeru za oko 20 miliona eura, ali su na kraju ipak odlučili uzeti novac, a o Bugarinu pregovarati zasebno.