Budući trener Real Madrida Jose Mourinho (47) potvrdio je i javno kako bi u redove svojeg novog kluba sljedeće sezone želio dovesti trojicu engleskih reprezentativaca.

SunSport otkriva kako je prvi na listi Chelseajev lijevi branič Ashley Cole, dok su druga dva Colev klupski saigrač Frank Lampard i kapiten Liverpoola Steven Gerrard.

"Preferiram igru s ofanzivno orijentiranim bekovima poput Ashleyja Colea i Maicona. Također, i Gerrard i Lampard su sjajni igrači koji daju svoj maksimum na terenu. Volio bih imati u svojim redovima igrače koji su u tridesetim godinama i u završnim fazama svoje karijere. To su igrači koje kupite i nećete na njima zaraditi, ali ako odigraju dvije ili tri sezone na visokom nivou i dalje će vam se investicija isplatiti", rekao je Mourinho.

I Lamparda i Colea Mourinho je trenirao dok je vodio Chelsea, a Gerrarda je umalo doveo u londonski klub 2005. godine, ali se Liverpoolov kapiten ipak predomislio u posljednji tren i produžio ugovor s "redsima".

Ni Gerrard ni Lampard ne bi Real Madrid koštali manje od 30 miliona funti, ali za klub poput Real Madrida, koji je prošlog ljeta na kupovinu pojačanja poput Cristiana Ronalda, Kake, Xabija Alonsa i Karima Benzeme potrošio preko 200 miliona funti, takva je cijena prava "sitnica".

"Moj Real će uvijek igrati dobro, napadački i bit će pobjednička ekipa. Bit će to izbalansiran tim sa svojim prepoznatljivim identitetom koji ćemo formirati ja i igrači. Nijedan trener ili igrač prije mene nije osvojio naslove u engleskom, talijanskom i španskom prvenstvu i ja želim postati prvi. Također želim biti prvi trener koji će osvojiti Ligu prvaka s tri različite ekipe", dodao je portugalski stručnjak, koji je prošle sezone odveo Inter do trostruke krune (Serie A, Talijanski kup, Liga prvaka).