Ruski tajkun se vozio helikopterom iznad Londona i u jednom trenutku je zapazio stadion Stamford Bridge. Tada je odlučio – moram imati Chelsea. Htio je kupiti još neke nekretnine, ali one su pripadale engleskoj kraljici?!

Cijela je priča krenula od igrača Chelseaja koji trenutno ne igra za taj klub. Argentinski napadač Franco di Santo, koji je na posudbi Blackburnu, dao je zanimljiv intervju dnevnom listu iz svoje domovine u kojem je otkrio da Roman Abramovič uopće ne izgleda, niti se ponaša kao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

"On je vrlo skroman čovjek. Vidjet ćete ga kako nosi plastični sat na ruci, pulover i sasvim obične cipele. Kada sam ga upoznao, rekao mi je da moram više pričati na engleskom iako on sam ne govori previše, pa smo imali problema u komunikaciji", rekao je za argentinski Ole Chelseajev napadač za budućnost.

Di Santo je otkrio i mit koji se već godinama prenosi 's koljena na koljeno' u engleskim fudbalskim krugovima o tome kako je Abramovič odlučio kupiti Chelsea. Ruski tajkun je stigao na poslovni sastanak u London i dok je helikopterom kružio iznad grada, zapazio je stadion Stamford Bridge. Tada je odlučio da će postati vlasnik Bluesa. Bilo je to 2003. godine.

"Tako su mi rekli. Htio je Abramovič kupiti i još neke stvari koje je vidio iz helikoptera, ali one su pripadale engleskoj kraljici", našalio se Di Santo govoreći o svom gazdi.