Čelnici svjetske nogometne organizacije potvrdili su da se uzvratna utakmica doigravanja za SP između Francuske i Irske neće moći ponovno igrati zbog striktnih pravila.

Tako su razočarani Irci izgubili i drugu bitku za odlazak u Južnu Afriku. Iako su svi, osim švedskih sudaca, vidjeli ruku Thierryja Henryja neposredno prije izjednačujućeg pogotka Francuza, a i sam napadač Tricolora je to priznao - neće se igrati ponovljena utakmica, unatoč velikom pritisku Iraca na FIFA-u.

Irci s pravom bjesne, smatraju kako je sudac direktno utjecao na njihovu sudbinu glede odlaska na SP iduće godine, ali sve je ostalo samo na optužbama i 'borbi s vjetrenjačama'.

Teško bilo za očekivati kako bi legendarni francuski nogometaš i sadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini te Sepp Blatter dozvolili da Francuzi ispadnu s popisa putnika u Južnu Afriku.

FIFA je također napomenula da ni rezultat utakmice ne može naknadno biti promijenjen.

"Odluke suca koje se odnose na igru nisu opozive", pozivajući se na svoja Pravila igre dodajući kako "sudac ne može opozvati svoju odluku pod uvjetom da je igra nastavljena i da je utakmica završena".

Dakle, utakmica Francuska - Irska koja je obilježena sad već 'slavnom' asistencijom rukom Henryja za pogodak Williama Gallasa i službeno je završena rezultatom 1:1 nakon produžetaka.

Tim scenarijem ostaje sve isto kao i nakon srijede - Irci ostaju kući plačući, a na SP će Francuzi, kod kojih i dalje većina ne vidi ništa sporno u izjednačujućem pogotku.