Real Madrid neće trošiti više novca za kupnju fudbalera. Španski klub, tijekom ovoga ljeta potrošio je oko 250 miliona eura za kupovinu Kaka, Ronalda, Benzeme, Albiola,  Arbeole i nedavno, Xabi Alonsa. Sada, madridski klub razmišlja o prodaji nekih fudbalera kao Van der Vaart, Huntelaara, Sneijder i Robben.

Generalni direktor Real Madrida, Jorge Valdano, obznanio je da je kampanja kupovine za španski klub završena, nakon službenog ozvaničenja kupovine Liverpoolovog veznjaka, Xabi Alonsa.

"Sa Xabi Alonsos, poglavlje kupovine je konačno zatvoreno. Sada trebamo raditi na prodaji fudbalera koji neće biti u Realu sljedeće sezone", rekao je Valdano.

Na kraju je pohvalio Xabi Alonsa, koga smatra igračem visoke klase.

"On će biti važan za našu ekipu", dodao je Valdano. Španski klub, do sada je utrošio oko 250 miliona eura, pošto je kupio šest najvećih fudbalera poput, Kakaa, Ronalda, Benzeme, Albiole, Arbeloa, i nedavno Xabi Alonsa.

Dok je Merengues inkasirao samo 15, nakon prodaje Saviole, Javi Garcie i Parejosa. U međuvremenu, iz madridskog kluba tokom ovog ljeta mogu otići i Van der Vaart, Huntelaar, Sneijder i Robben.

Španski mediji su objavili sliku, na kojoj su postavili potencijalni sastav Reala za novu sezonu, poslije dolaska Xabi Alonsa.