Komentari na društvenim mrežama

Nakon što je predstavljen posljednji model iPhonea, dvadeset posto objava na društvenim mrema, blogovima i forumima vezanim za ovaj telefon bile su kritike.

Kada god bi Apple objavio novi model iPhonea, računara, ili novu verziju operativnog sistema korisnici bi se okretali društvenim mrežama i davali kritike na njihove novitete.
Kompanija We Are Social istražila je kako su korisnici na društvenim mrežama reagirali na predstavljanje Appleova posljednjeg telefona iPhone 5 (koji je predstavljen još u septembru prošle godine) te na predstavljanje još tri konkurentska modela – Nokijine Lumije 920, BlackBerryja Z10 te Samsungova Galaxyja S4 te je, kako su objavili na Daily Mailu, na temelju tih informacija iPhone 5 proglašen 'najomraženijim telefonom'.
Naime, nakon što je Apple predstavio posljednji model iPhonea, u dvadeset posto objava na društvenim mrežama korisnici su kritizirali ovaj telefon, dok je najbolje prošao Samsung čije je lansiranje Galaxyja S4 kritiziralo jedanaest posto korisnika.