Thorsten Heins

Generalni direktor Blackberryja Thorsten Heins izjavio je da tableti neće postojati za pet godina i da ne predstavljaju pravi biznis model u koji treba ulagati, prenosi agencija Tanjug.

On je u intervjuu za Bloomberg rekao da nije ljubitelj tablet uređaja, na čijem tržištu sada dominiraju Apple, Samsung, Google i Amazon.
„Za pet godina vam neće biti potreban tablet. Možda će vam trebati veliki ekran na vašem radnom mjestu, ali ne tablet kao takav“, ocijenio je Heins.
Blackberry je 2011. godine na tržište izbacio svoj model tableta pod nazivom Playbook, ali bez većeg uspjeha.
Povratak na scenu
Ova kompanija je u posljednjih nekoliko godina zabilježila ogroman pad u prodaji svojih mobilnih telefona, koji su nekada držali skoro 50 posto američkog tržišta.
Nakon što je Heins početkom prošle godine došao u Blackberry, kompanija je poduzela niz mjera za povratak na scenu, a najznačajniji novitet je izlazak dva nova modela sa operativnim sistemom Blackberry 10.
Prvi model - Z10, koji ima ekran osjetljiv na dodir, predstavljen je u martu ove godine, dok će drugi - Q10, sa običnom tastaturom, biti dostupan tokom narednog mjeseca.