Podijelili savjete

Pametni telefoni mnogima su neizostavan dio života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je uobičajna pojava. No Apple kupcima iPhonea savjetuje drugačije.

Iz Applea kažu da treba izbjegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, a posebno ističu da nije dobro ostaviti ga ispod deke ili jastuka dok je priključen na punjač.

Očigledno je veliki problem protok zraka jer bi punjač trebao biti u "dobro prozračenom prostoru kada se koristi ili puni" kako bi se izbjeglo pregrijavanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke kompanije je sljedeća:

- Nemojte spavati na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili ga stavljati ispod deke, jastuka ili svog tijela kada je spojen na izvor napajanja - prenosi LAD Bible.

Umjesto toga, iz Applea savjetuju:

- Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro prozračenom prostoru tokom upotrebe ili punjenja. Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utječe na vašu sposobnost otkrivanja topline.

Podijelili su i nekoliko savjeta o sigurnom punjenju, uključujući korištenje kabla za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji se može kupiti posebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savjetuje zamjenu s Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane koji su "usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim".

Također bi trebao imati "važeće državne propise i međunarodne i regionalne sigurnosne standarde".

Iz kompanije savjetuju punjenje telefona licem prema gore, izbjegavanje oštećenih kablova ili punjača i izbjegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač, a mogu dovesti do požara, strujnog udara, povreda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine.

Faktor/LADBible