Vocič

Google računi ključ su moderne produktivnosti. Možete imati više od jednog iz raznih razloga, što privatnih, što poslovnih.

Jedini problem je što upravljanje njima može biti gnjavaža - pogotovo ako se stalno prijavljujete i odjavljujete i pokušavate sve žonglirati u različitim preglednicima.

Srećom, možete dodati više računa u preglednik te se prebacivati s jednog na drugi prema potrebi.

Za početak valja napomenut da Google Chrome profil nije isto što i dodavanje Google računa u preglednik.

Da, možete izraditi Chrome profil i koristiti ga za odvajanje poslovnog i privatnog života.

Također možete dodijeliti Google račun svakom profilu, ali dodavanje računa u vaš preglednik je drugačije jer ne otvara novi prozor. Dodavanje računa omogućuje vam da sav posao obavljate u jednom prozoru profila.

Međutim, preporučuje se da postavite prilagođene Chrome profile kako biste podijelili svoje aktivnosti i stvorili granice.

Chrome profilima pristupate klikom na ikonu svog profila na Chromeovoj adresnoj traci odakle možete dodati profile ili se prebacivati s jednog na drugi.

Google profili postoje izvan Google Chromea, što znači da ćete se na svoje račune moći prijaviti u bilo kojem drugom pregledniku.

Za potrebe ovog vodiča, evo kako dodati novi Google račun s Gmailom. Stručnjaci napominju da to možete učiniti s bilo kojom drugom Google uslugom kao što su Google fotografije, Google disk ili Google dokumenti.

Kako dakle, dodati račun?

Idite na Gmail i sačekajte da se otvori. Pronađite ikonu svog profila u gornjem desnom uglu stranice i kliknite je. Nemojte kliknuti ikonu profila na adresnoj traci preglednika - možda izgledaju slično, ali nisu ista stvar.

Kliknite - dodaj drugi račun pri dnu popisa, nakon čega će preglednik otvoriti novu karticu za unos pojedinosti vašeg Google računa.

Unesite zamjensku adresu e-pošte i kliknite - dalje, zatim unesite lozinku i kliknite - dalje.

Kada završite, otvorit će se druga Gmail kartica s računom koji je prijavljen na nju, nakon čega se vratite na izvornu Gmail karticu i osvježite je.

Nakon što opet otvorite izbornik Google profila, trebali biste vidjeti račun kao jedan od onih na koje se možete prebaciti. Ovi koraci, napominje Makeuseof, također rade na Safariju, Edgeu, Braveu, Operi, Firefoxu i bilo kojem drugom pregledniku.

Kako se prebacivati između Google računa?

Prebacivanje između Google računa identično je dodavanju novog. Potražite svoju profilnu ikonu na bilo kojem Google servisu i odaberite račun na koji se želite prebaciti, a on će otvoriti novu karticu s njim.

Google će automatski pristupiti dokumentima (obrascima, dokumentima, tablicama...) s računom kreatora. Primjera radi, pretpostavimo da ste koristili račun A za izradu dokumenta Google dokumenata. Kad god kliknete poveznicu za otvaranje dokumenta, Google će vas automatski prijaviti na račun A, čak i ako u trenutku klikanja koristite račun B.

Faktor/Makeuseof.com