UMJETNA INTELIGENCIJA

Budući roditelji često razmišljaju o tome kako bi njihovo dijete moglo izgledati, na koga će više ličiti, a sada odgovore na ta pitanja mogu vrlo lako provjeriti.

Na Apple App Storeu trenutno je druga najpopularnija besplatna aplikacija Remini, u koju ljudi postavljaju fotografije sebe ili svojih partnera, a ona zatim, koristeći AI tehnologiju, generira slike koje prikazuju kako bi njihova djeca mogla izgledati.

Neki su rezultate pokazali na TikToku i otkrili da je sličnost s njihovom djecom nevjerojatna.

Osim ove funkcionalnosti, aplikacija ima i mnoštvo drugih značajki za poboljšanje fotografija. Otkako su uveli AI Photo opciju u aprilu 2023., aplikacija je u dvije sedmice, od 2. do 15. jula, preuzeta oko 40 miliona puta diljem svijeta.

Ipak, stručnjaci su upozorili da treba biti oprezan kada fotografije dijelimo s AI aplikacijama jer se one mogu koristiti za stvaranje ilegalnog sadržaja.

Nove tehnologije mogu fotografije pretvoriti u videozapise, a to se zatim može iskoristiti za prevaru. Štoviše, neki od videozapisa koje je generirala umjetna inteligencija toliko su realistični da može biti teško prepoznati je li osoba u videu prava ili je plod umjetne inteligencije.