U Samsungu su uporedili Galaxy Note 10.1 s iPadom i pokazali po čemu je njihov tablet bolji od novog Appleovog modela.

Tokom predstavljanja novog modela tableta, Tim Cook rekao je kako niti jedna kompanija ne može napraviti bolji tablet od iPada – osim Applea s novim modelom iPada, a tokom konferencije ekipa iz Applea dotakla se i Samsunga i Nvidije pokušavajući pokazati nadmoć nad ovim kompanijama.

Iz Nvidije su reagirali zatraživši od Applea konkretne dokaze da njihov novi A5X procesor ima četiri puta bolje grafičke sposobnosti od Tegre 3, a u Samsungu su odgovorili – konkretnim dokazima!

Naime, ova je kompanija objavila popis nekih opcija koje ima njihov nedavno predstavljeni Galaxy Note 10.1 tablet, a koji nedostaju novom iPadu te su zaključili da je Galaxy Note korisnicima donosi puno više mogućnosti u odnosu na posljednji model Appleova tableta.

Taj je popis poprilično dugačak, a među prednosti Galaxy Notea 10.1 u odnosu na iPad Samsung je nabrojao mogućnost pregledavanja dvije aplikacije u isto vrijeme, mogućnost rada na dvije aplikacije kada se nalaze jedna pored druge te optimizaciju za precizno pisanje i crtanje (uz dodatak da je to na iPadu moguće samo uz dodatni stylus).

Također, dodaju i da je njihov tablet lakši i tanji u odnosu na novi iPad, na njega je moguće povezati miša putem USB 2.0 priključka te dolazi s utorom za microSD memorijske kartice tako da se njegova memorije može proširiti s karticama kapaciteta do čak 32GB, dok su korisnici iPada osuđeni samo na internu memoriju.

Inače, Samsung se u svojim reklamama u posljednje vrijeme više puta narugao s Appleom, a posebno je upečatljiva reklama emitirana tokom Super Bowla u kojoj se korisnici 'oslobađaju Appleovih okova' i uživaju u 'slobodi' njihova smartphonea Galaxy Note 5.3.

Sada možemo očekivati kako će Appleovi fanovi reagirati na ova Samsungova poređenja pa reći kako novi iPad ima bolji ekran i kamere u odnosu na Note 10,1 tablet, a tokom sljedećih dana možemo očekivati i poređenje brzine procesora i grafičkih mogućnosti ovih uređaja, prenosi dnevnik.hr.

Iako još nismo isprobali ove uređaje, na temelju dosadašnjeg iskustva možemo pretpostaviti da se i u slučaju novog iPada i Samsungova Galaxy Note tableta radi o fantastičnim uređajima i koji god da kupite vjerujemo da nećete pogriješiti.