Određeni broj korisnika popularne web-mail usluge Gmail je danas imao pritužbe koje su se odnosile na nagli i misteriozni nestanak starijih mailova, foldera i kontakata.

 Google je izjavio da istražuje problem, i da se čini da je pogođen relativno mali broj korisnika.


Na svom Apps status dashboard-u, Google je u više navrata objavio da "aktivno istražuje potencijalni problem", i "...da inženjeri Google-a čine sve ne bi li povratili normalan pristup informacijama. Takođe je moguće da korisnički nalozi pogođeni ovim problemom jedno vreme neće biti upotrebljivi, dok traje popravka sistema". Po navodima kompanije, manje od 0.08 procenata korisnika je pogođeno problemom.


Na mogući problem je prvi put ukazano juče tokom dana, kada su forumi za podršku počeli da bivaju preplavljeni žalbama po pitanju mailova "nestalih u akciji". Iskustva se razlikuju, ali gotovo u svim slučajevima, korisnici pogođeni problemom su u svojim inboksima zatekli tek par mailova novijeg datuma, dok je kompletna arhiva ranije korespodencije, kao i posebno sačuvanih foldera i lista kontakata bila u potpunosti odsutna.


Predstavnici kompanije Google nisu dali zvaničnu izjavu za medije, ali se svakako očekuje uskoro sređivanje problema i vraćanje stvari u normalu za korsnike koji su pogođeni problemom.