Mercedes će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi predstaviti još luksuznije izdanje modela Maybach koji je zasnovan na produženoj platformi S-Klase.

S dodatnih 25,4 centimetra između osovina u odnosu na aktuelnu S-Klasu s već povećanim međuosovinskim rastojanjem ultraluksuzni Maybach S predstavlja Mercedesov odgovor na britansko "plemstvo" koje dolazi iz odaja Rolls-Roycea i Bentleyja.
Među detalje na 5,46 metara dugoj karoseriji, koji Maybach distanciraju od standardne S-Klase, spada i hromirana maska hladnjaka s vertikalnim rešetkama i druga boja na bokovima automobila čija je prostrana unutrašnjost obložena najkvalitetnijim materijalima koji se uopće koriste u automobilskoj industriji.
Kupci mogu birati između devet dvobojnih kombinacija karoserije uz koje stižu optimalne kombinacije boja u kabini čija je zvučna izolacija na nivou vrhunskog studija za snimanje zvuka.
Mercedes Maybach S nudi se s dvije pogonske opcije. Iza oznake S560 4Matic krije se 4-litarski biturbo V8 motor čijih je 469 KS i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4,8 sekundi. Neskloni kompromisu birat će verziju S650 koju pokreće 6-litarski biturbo V12 motor (630 KS i 1.001 Nm najvećeg obrtnog momenta).