Ako razmišljaš o bojama, savjetujemo ti da, prije konačne odluke, svoj dom ukrasiš šarenim cvijećem, voćem, jastucima, svijećama i slično. Ako znaš što tačno želiš, nemoj se bojati uložiti u to (koliko možeš, naravno)

Postoji strah od letenja, mraka, otvorenih prostora itd. No, jeste li znali da postoje i strahovi vezani uz uređenje doma?
1. Strah od boja
S neutralnim prostorom ne možeš pogriješiti. No, ako razmišljaš o bojama, savjetujemo ti da, prije konačne odluke, svoj dom ukrasiš šarenim cvijećem, voćem, jastucima, svijećama i slično. Na taj ćeš način testirati kako se osjećaš okružena šarenilom. Također, kod kombiniranja boja, imaj na umu da će se najbolje slagati one na suprotnim stranama spektra, npr. žuta i plava.
2. Strah od trošenja previše novaca
Ako znaš šta tačno želiš, nemoj se bojati uložiti u to (koliko možeš, naravno). Prije svega mislimo na komade koje ćeš najviše koristiti i za koje želiš da potraju što duže. Budeš li štedila na njima, prije ćeš ih morati zamijeniti. Ostatak prostora zatim možeš popuniti jeftinijim komadima ili ih izraditi sama ("Do It Yourself" projekti danas su jako popularni).
3. Strah od toga hoćeš li imati dovoljno prostora
Taj ćeš problem najefikasnije riješiti ako ne budeš kao hrčak. Dakle, zaboravi na gomilanje nepotrebnih stvari. Pa prije nego pomisliš da je vrijeme za još jedan ormar, riješi se onih komada koji ti više neće koristiti.
4. Strah od bijele boje
Poznato je da bijela boja daje svježinu i pojačava osvijetljenje. No, ako se previše koristi može djelovati "strogo". Zato pripazi na to da ne napraviš kontraefekt od željenog. Ubaci koji detalj ili pak zidne naljepnice u crvenoj ili crnoj boji. Također, nama se jako sviđa i ljubičasta.