Korisni savjeti

Gurmanka Laura objavila je video na TikToku, u kojem je isprobala trik za brzi način guljenja krompira bez upotrebe noža i mnogima je dala do znanja kako je ostala iznenađena što prije nije znala za ovaj trik.

Naime, radi se o tehnici koja uključuje kuhanje krompira s korom i kasnije uklanjanje kore nakon što se krompir ohladi.

"Voljela bih da sam ovaj trik naučila prije otprilike 22 godine, ali barem neću morati da gulim krompire u budućnosti", napisala je u opisu videa.

Nakon toga se "bacila" na isprobavanje trika i jedva čekala rezultate.

"Ako ovo zaista uspije, bit ću toliko ljuta što sam provela toliko vremena guleći krompire. Dakle, već sam ih isjeckala, a sada ću samo ovaj da zarežem, oko centimetar do kraja.

Stavljam krompire u vrelu vodu na 20 minuta, a onda idem da vidim hoće li se kora skinuti tako lako kao što kažu", objašnjavala je Laura.

@momlifewithlaura I wish I learned this hack from @LifeH4x about 22 years ago but at least I won’t have to peel my potatoes moving forward! #lifehack #lifehacks #momhack #momhacks #cookinghacks #potatopeeling #kitchenhacks #momsoftiktok ♬ original sound - Laura | Mom Comedy
Nakon što su krompiri bili kuhani i ohlađeni, Laura je jednostavno prstima uklonila koru.

"U redu, ohladila sam jedan, pokušajmo ovo. To funkcioniše", rekla je

Zatim je ponosno pokazivala svoj oguljeni krompir i priznala kako smo gubili vrijeme guleći krompire nožem.

"Sada kada smo svi shvatili koliko smo vremena izgubili guleći krompire u prošlosti, sretna sam što svi možemo da budemo na istom", priznala je Laura.