Perilica za posuđe osim pribora za jelo te omanjeg brdašca tanjura i lonaca bez kojih ne može proći niti jedno pripremanje obroka, može oprati i neke druge predmete iz kućanstva te čak i ormara.

1. Staklene lusterske kugle
Nakon što operete staklene lusterske kugle ili plafonjere u perilici suđa, soba će izgledati znatno svjetlije i blistavije. Stavite ih na gornju policu vodeći pri tome računa da se, ukoliko ih ima više, međusobno ne dodiruju. Stavite na delikatni program te ukoliko možete preskočite program sušenja vrućim zrakom. No, ukoliko su kugle izrađene od porculana ili obrubljene zlatnim rubom, pranje u popularnoj suđerici nije preporučljivo.

2. Ruža tuša i ručice obrtaja za slavinu

Ukoliko su rupice na vašem tušu začepljene kamencem, a slavine izgubile svoju nekadašnju blistavost, ubacite ih na gornju policu perilice i uključite program s najvišom temperaturom. Ukoliko imate lonce i ostalo jako prljavo posuđe slobodno ih možete prati zajedno s aparaturom iz kupaonice.

3. Plastični češljevi, četke i ukosnice
Očistite češljeve i ostale predmete za kosu od vlasi, sitne predmete ubacite u vreću za pranje donjeg rublja u gornju policu te izaberite normalan ciklus pranja. Ovo se odnosi samo na predmete od plastike, jer se oni izrađeni od drva zbog visoke temperature i vlage mogu uništiti.

4. Bejzbol kape
Perilica za suđe je idealna za pranje predmeta koji trebaju zadržati svoj oblik. Stavite ih na gornju policu okrenute prema gore, ali bez ostalog posuđa jer ne smijete koristiti deterdžent za pranje posuđa. Umjesto njega, u za njega predviđeni odjeljak stavite boraks.

5. Plastične igračke

Sitne plastične igračke poput akcijskih figura ili pomagača prilikom nicanja zubića stavite u vrećicu za rublje ili u posudu za pribor za jelo. Uključite normalni ciklus pranja te ih perite s ostalim posuđem.

6. Dijelovi kuhinjskih aparata i posude za začine

Plastična posudica za led, staklo iz mikrovalne, plastične posude i rešetke iz frižidera, plastične i staklene posude za šećer, brašno, kavu, staklenke, paprenke i općenito sve u čemu držite začine, a nije od drva, sve to također možete očistiti u perilici suđa na normalnom programu.