Fiona Hogg je za samo 12 mjeseci uspjela da izgubi 45 kilograma. Postala je zgodna dama, ali je, zbog toga, izgubila skoro sve prijatelje.

Naime, ova 152 centimetara visoka žena i majka, nosila je broj 50 i bila je očajna. Snagom volje i zdravom ishranom uspjela je da uđe u broj 38 i sada se osjeća sjajno. Međutim, na tom putu, umjesto da je podrže, prijatelji su bili ljubomorni, a sada više ne žele ni da razgovaraju sa njom.
Fiona je bila gojazna još od tinejdžerskih dana, obično je jela pice, čips i gazirana pića, a doručak je uvijek preskakala. Situacija poslije vjenčanja ju je prosto dotukla i tada je kupila farmerice u broju 40 i riješila da jednog dana uđe u njih.
Primijetila sam da, što sam više mršavjela, to sam dobijala više negativnih komentara mojih prijatelja. Bila sam razočarana, jer sam mislila da će im biti drago zbog mene. Neki od mojih najboljih prijatelja su mi rekli da izgledam ispijeno i bolesno i da bi trebalo da prestanem sa dijetom. Čak su mi rekli da bi trebalo da prestanem da "prisiljavam" djecu da vježbaju sa mnom i da vozimo bicikl zajedno. Ali, nije me briga. Kada gledam svoje stare fotografije, vidim nesrećnu i depresivnu osobu. Sada sam potpuno drugačija osoba - rekla je Fiona.