Sve što trebate znati

Jeste li se ikad pitali zašto vaša kosa nakon što je osušite sušilom za kosu kod kuće ne izgleda onako kao nakon posjete frizera? I dalje je neposlušna i nije baš tako ravna kako bi htjeli? Možda ne sušite kosu na ispravan način.

U igri je nekoliko kritičnih čimbenika. Možda ste pretjerali sa sušenjem kose ili koristite krivu četku, a da ne spominjemo da problem može biti i u neispravnom držanju četke. Morate imati na umu da je mokra kosa najosjetljivija. Za početak je nakon pranja umotajte u ručnik i neka se tako suši neko vrijeme, da ručnik upije višak vode. 
A evo što još trebate znati kako ne bi sušili kosu na krivi način: 
Neprikladna četka za kosu
Najveća pogreška je koristiti metalnu četku. Metal se prebrzo zagrije u blizini sušila za kosu, a time i kos postaje prevruća. Najbolja je okrugla četka s mješavinom umjetnih i prirodnih dlaka. 
Toplina i vrući zrak
Za kovrčavu kosu bolje je ne koristiti vrući zrak i visoku toplinu. Općenito je za sušenje kose bolje izbjegavati najjače 'puhanje' sušila za kosu i vrući zrak. Kosa zbog velike topline postaje suha, a u konačnici to otežava željeno oblikovanje. 
Zadržavanje sušila na jednom mjestu
I sami znate da ako fenirate duže samo jedno područje kose, da će se brže osušiti, ali nemojte to raditi. Neka vaša ruka koja drži sušilo za kosu stalno bude u pokretu. 
Kut pod kojim držite sušilo i četku
Potrudite se da četku držite vertikalno, a sušilo horizontalno. Na taj način pravilnije sušite kosu. Nemojte sušilo usmjeriti da puše kosu prema naprijed, već prema natrag. 
Dio po dio
Vjerojatno ste pomislili da tako i sušite kosu, dio po dio, ali možda to radite na krivi način. Sušite kosu odozgo prema dolje, a kad bude 80 posto suha, odvojite je u pramenove. Sušite prvo donje slojeve kose, povlačeći četku od tjemena prema vrhovima. 
Stvaranje napetosti
Jedan od najvažnijih koraka sušenja kose je taj da nakon što kosu odvojite u pramenove ne radite grube trzaje četkom i ne povlačite jako kosu. S kosom treba nježno ako želite da izgleda zdravo i njegovano. Koliko puta treba četkom prijeći pramen? Stručnjakinja Teddi Cranford kaže da će ona to uraditi i deset puta ako je potrebno. 'Najbitnije je da pramenove kose ne navlačite i činite ih napetima', kaže.