Navršavanje 40. možda se čini kao osjetljivo vrijeme što se tiče izgleda tijela. No, iako je duboko uvriježeno mišljenje da žene u toj dobi žele prikriti tragove starenja, izgleda da zapravo sve više vole pokazivati svoje tijelo, posebice noge.

Prosječna dužina haljine koju nose žene između 34. i 40. godine je 36 centimetara, dok se dužina suknje nakon navršene četrdesete godine smanjuje za jedan centimetar, otkrilo je istraživanje britanskog trgovačkog lanca Debenhams. Čini se da su žene po pitanju pokazivanja svojih aduta postale znatno samouvjerenije, a 43-godišnja Jennifer Aniston i 45-godišnja Halle Berry predvode trend pokazivanja osunčanih nogu.

S druge strane nimalo ne iznenađuje podatak da žene u ranim dvadesetima nose najkraće suknje, prosječne duljine od 23 centimetra, jer su upravo to godine kad su djevojke najsamouvjerenije što se tiče izgleda tijela. No, kad se malo primire sredinom dvadesetih, dužina njihovih haljina naglo se povećava na 37 centimetara, što se ponovno smanjuje kako se približavaju kasnim dvadesetima, vjerojatno jer se tada nalaze 'u lovu' na supruga.

Kad navrše tridesetu, prosječna dužina suknji (a ovo se odražava i na 'pokrivanje' cijelog tijela) ponovno se povećava na 36 centimetara, što je ista dužina koju vole djevojke u kasnim tinejdžerskim godinama. Dužina haljina postupno se povećava dok žena ne navrši 49 godina, dok one starije od 60 vole duge haljine ili suknje.

Isto ovo istraživanje provedeno 2009. godine otkrilo je da su žene spremne nositi kratke suknje samo do četrdesete, što je pet godina ranije nego je to pokazalo ovo novo istraživanje. Inače, minisuknja je 'nastala' 1965. godine, kad ju je prva 'profurala' modna dizajnerica Mary Quant.

Ipak, neke slavne osobe i dalje se uspješno odupiru ovom trendu, koji samo pokazuje da su žene postale samouvjerenije, primjerice Victoria Beckham koja je minihaljine potpuno zamijenila znatno dužim haljinama, pa čak i njezina kolekcija odjeće odražava njezino preferiranje skromnijih odjevnih predmeta. Čak i 'utegnute' holivudske zvijezde poput 53-godišnje Madonne i 51-godišnje Julianne Moore vole da im je tijelo što manje otkriveno prilikom izlaska na crveni tepih.