Kod svakodnevnog spremanja važna nam je svaka minuta, a kod spremanja za posebne prigode te minute život znače.

Lijepa kosa jedan je od najljepših ukrasa svake žene, koji nam često predstavlja najveći i ponekad naizgled nerješiv problem. Znajući da svaki make-up i styling može biti uzaludan ako kosa nije lijepa, donosimo savjete kako do svježe kose u samo par minuta.

Kratka kosa

Pretpostavimo da kraćoj kosi treba posvetiti manje vremena i da nekoliko minuta za pranje i sušenje možeš odvojiti koliko god ti se žurilo. Umjesto da potrošiš cijeli lak za kosu i doslovno ju zacementiraš, operi kosu i dobro ju prosuši ručnikom. Sve ovisi koliko gustu i koji tip kose imaš, pa će nekima biti dovoljno počešljati se, staviti pjenu za kosu, oblikovati željenu frizuru i ostaviti ju da se tako osuši. Druge će ipak nakon nanošenja pjene ili nekog drugog preparata za bujnost i modeliranje frizure, morati malo prosušiti i sa fenom. U situacijama kada je svaka minuta važna, bolje je izbjegavati ravnanje kose i komplicirane frizure i ići za razigranim i jednostavnim frizurama koje i kasnije zahtijevaju manje pažnje.

Duga kosa

Pranje i sušenje duge ili jako guste kose neizvedivo je ako imaš na raspolaganju samo desetak minuta koje možeš posvetiti svojoj kosi. Osim nekih frizura kojima možeš pribjeći, kao punđa ili pletenica, u takvim situacijama dobro će ti doći neki od preparata za suho pranje kose koji su i predviđeni za ovakve prilike. Nakon nanošenja preparata za suho pranje kose ili običnog dječjeg pudera tvoja kosa će izgledati svježe i dostojno još jednog dobrog provoda i stylinga.