Petnaest godina nakon premijere originalnog filma održana je i svjetska premijera 3D verzije hit filma Titanic, a zvijezda crvenog tepiha bila je Kate Winslet.

Oscarom nagrađena glumica Kate Winslet, kao da iz dana u dan izgleda sve mlađe i mlađe, a njezina posljednja pojava na crvenom tepihu, kojim je prošetala poput prave holivudske dame, izazvala oduševljenje kako kritike, tako i publike.

U crnoj Jenny Packham haljini sa svjetlucavim detaljima i istaknutim ramenima, Kate je crvenim tepihom prošetala u društvu kolega s kojima je glumila u ovom nagrađivanom filmu, Billyjem Zaneom i redateljem filma Jamesom Cameronom.

Kate je priznala i kako se nema namjeru gledati gola u 3D verziji, ističući da neće gledati golišave scene između njezinog lika i onog kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio. 'Grozno bih se osjećala da se gledam gola na velikom platnu, zar ne biste i vi? Nema šanse, neću to gledati. Za to ću vrijeme piti na šanku', našalila se glumica.

Pri svom izlasku prije točno 15 godina, film Titanic je doživio svjetsku slavu, zaradivši milijarde na svjetskim kinoblagajnama, a osvojio je čak i 11 Oscara. Winslet, koja je 2009. godine osvojila Oscara za ulogu u filmu The Reader, u Titanicu je tumačila osjetljivu aristokratkinju Rose DeWitt Bukater.

Kate ističe da bi gledanje mlađe sebe bilo 'zaista čudno'. 'To je kao da vas tjeraju da tri i pol sata gledate svoje stare fotografije iz doba kada ste bili znatno mlađi. Taj dio je čudan, ali film je još uvijek predivan i izgleda nevjerojatno. Dugo nisam pogledala cijeli film 'u komadu', vidjela sam njegove male isječke, ali tada sam bila skroz drugačija osoba i izgledala sam znatno mlađe, a i gluma mi je bila uvelike drugačija. Nadam se da sam se barem po tom pitanju poboljšala', kazala je osebujna glumica.