Svaki ormar žene koja drži do sebe mora sadržavati barem jednu glamurozniju haljinu u crnoj boji, a upravo je ta boja bila omiljena među modnim odabirima poznatih pripadnica društvene elite.

Poznate dame poput Angelina Jolie, Stacy Keibler, Amber Heard i Ashlee Simpson bile su neke od onih koje su izabrale dramatične stilske kreacije pojavivši se tako na crvenom tepihu dodjele nagrada Screen Actors Guild u svilenkastim, čipkastim ili haljinama asimetričnog kroja.

Angelina Jolie je već standardno na crveni tepih došetala pod ruku s nevjenčanim partnerom Bradom Pittom, a ova 36-godišnjakinja ovoga se puta odlučila za drapiranu svilenkastu haljinu u grčkom stilu s potpisom Jenny Packham.

Haljina bez rukava bila je skrojena oko vrata te se, nakon izraženog struka, spuštala sve do poda, dok su ruke, ramena i leđa ostali u potpunosti vidljivi tuđim pogledima, baš i kao njezine mnogobrojne tetovaže na spomenutim mjestima.

Nova izabranica vječnog holivudskog zavodnika Georgea Clooneyja, Stacy Keibler, također se pojavila od glave do pete u crnoj haljini, ali njezina je bila u potpunosti čipkasta s potpisom Marchese te joj dodatno naglašavala područje vrata i ključne kosti, a na Stacey je izgledala kao salivena.



Osim Angeline i Stacey, u crnim haljinama na ovoj dodjeli nagrada pojavila se i Amber Heard, koja se crvenim tepihom prošetala u kreaciji Zaca Posena, ali i pjevačica Ashlee Simpson, koja je za ovu priliku odabrala haljinu s potpisom Jenny Packham.

Poznata komičarka Jane Krakowski oduševila je okupljene pojavivši se u pripijenoj crnoj haljini s potpisom Antonia Berardija, ukrašenoj metalnim detaljima na području dekoltea, dok se Emma Stone odlučila za kreaciju za koju je bila zadužena Sarah Burton, kreativna direktorica kuće Alexander McQueen. 

{gallery}galerije/haljina{/gallery}